Uncategorized

ALLIED ESPORTS ENTERTAINMENT MENGUMUMKAN JUALAN WORLD POKER TOUR® KEPADA ELEMENT PARTNERS, LLC

Allied Esports Entertainment, Inc. (NASDAQ: AESE) (“Syarikat”), sebuah syarikat hiburan esport global dan Element Partners, LLC (“Element”), sebuah syarikat milik persendirian kenderaan pelaburan, hari ini https://filmstory.org/ mengumumkan perjanjian muktamad di mana Element akan memperoleh perniagaan dan aset berkaitan poker Syarikat, termasuk entiti yang terdiri daripada World Poker Tour® (“World Poker Tour,” atau “WPT®”).

Di bawah syarat perjanjian, Element akan memperoleh World Poker Tour untuk sejumlah $78,250,000, yang terdiri daripada bayaran pendahuluan $68,250,000 dan bahagian hasil terjamin sepenuhnya sebanyak 5% daripada yuran penyertaan kejohanan berjenama WPT pada platform permainan yang dimiliki atau berlesen Element, sehingga maksimum $10 juta, dibayar dalam tempoh tiga tahun selepas ditutup. Lembaga Pengarah Syarikat telah meluluskan urus niaga, yang dijangka ditutup pada akhir Januari atau awal Februari 2021, dengan andaian pemegang saham Syarikat meluluskan urus niaga tersebut dan mengikut kelulusan kawal selia yang diperlukan dan syarat penutupan biasa yang lain.

Tambahan pula, pertumbuhan pesat dan populariti permainan dan esport semasa pandemik COVID-19 telah mendorong minat strategik dalam perniagaan esport Syarikat, Allied https://imbuecellars.com/ Esports, dan Lembaga Pengarah Syarikat telah bersetuju untuk meneroka pilihan strategik untuk perniagaan esport, termasuk kemungkinan penjualan. Syarikat telah melibatkan Lake Street Capital Markets untuk membantu proses tersebut. Pada masa ini, tiada pembeli berpotensi atau tertentu telah dikenal pasti dan tiada rundingan awal atau berterusan berhubung penjualan perniagaan esports.

Setelah selesai urus niaga WPT, dan dengan mengandaikan realisasi dan penyelesaian kemungkinan penjualan perniagaan esports, Allied Esports Entertainment akan meneruskan, di bawah nama baharu, sebagai syarikat induk dagangan awam yang menumpukan pada menggunakan sumber tunainya untuk meneroka peluang dalam talian hiburan, termasuk tetapi tidak terhad kepada, permainan wang sebenar dan sektor permainan lain.

Frank Ng, Ketua Pegawai Eksekutif Allied Esports Entertainment, mengulas, “Walaupun menghadapi banyak cabaran yang disebabkan oleh pandemik COVID-19, perniagaan WPT telah memberikan hasil yang besar dan memberi kesan, khususnya melalui platform dan perkhidmatan dalam taliannya, dan telah membuat sumbangan bermakna untuk Syarikat. . Selain itu, Allied Esports, dengan HyperX Esports Arena Las Vegas yang terkenal di dunia dan perkhidmatan pengeluaran terbaik dalam kelasnya, telah menjana perhatian pasaran apabila industri esports mendapat momentum semasa pandemik.”

En. Ng meneruskan, “Disebabkan impak COVID-19 ke atas keseluruhan penjanaan hasil dan garis masa https://bookbooknyc.com/ keuntungan Syarikat, kami percaya penjualan perniagaan WPT yang akan datang akan memperoleh modal yang besar dan jalan untuk menentukan peluang baharu yang akan memberikan pulangan yang dipercepatkan untuk pemegang kepentingan kami. .”

Jelajah Poker Dunia telah berkembang dengan ketara sejak penubuhannya pada tahun 2002. Hari ini, rancangan televisyen ikoniknya ditonton di seluruh dunia oleh lebih daripada 150 juta orang setiap tahun, acara WPT diadakan di lima benua, dan syarikat itu telah menganugerahkan lebih daripada $1 bilion dalam bentuk hadiah wang. WPT pada mulanya diumumkan pada tahun 2003 dan kemudiannya dibeli oleh PartyGaming dengan harga $12 juta dan bahagian hasil yang berkaitan. Pada 2015, Syarikat telah dibeli dengan harga $35 juta oleh Ourgame International Holdings Limited dan kemudiannya diambil alih oleh Black Ridge Acquisition Corp yang tersenarai di NASDAQ dengan nilai $50 juta pada 2019 sebagai sebahagian daripada perjanjian yang lebih besar yang membawa kepada penyenaraian syarikat itu sebagai Hiburan Esports Bersekutu.

2020 merupakan tahun yang luar biasa untuk tunggak perkhidmatan dalam talian dan interaktif WPT dalam model perniagaannya. Dengan acara bersemuka ditangguhkan atau dibatalkan akibat COVID-19, platform langganan dalam talian utama WPT, ClubWPT, meningkatkan pendaftaran baharu sebanyak 61% sehingga suku ketiga 2020, melebihi pendaftaran sepanjang tahun penuh 2019. Jumlah hasil langganan untuk ClubWPT ialah juga meningkat 56% tahun ke tahun pada masa yang sama. Anjakan dalam talian juga memupuk acara terbesar WPT dalam sejarah 18 tahunnya dengan 2,130 penyertaan untuk Kejohanan Dalam Talian WPT di partypoker dan siri terbesar syarikat, juga di partypoker, Kejohanan Dalam Talian Dunia WPT yang menampilkan kumpulan hadiah terjamin $100 juta.

Rancangan televisyen WPT, yang telah berada di televisyen linear sejak 2003, juga mencapai tahap pengedaran baharu pada tahun 2020, memuncak dalam tontonan global pada kedua-dua platform linear dan OTT tahun lepas. Pada suku ketiga 2020, tontonan isi rumah OTT meningkat 368% berbanding tempoh yang sama pada 2019, manakala tontonan isi rumah linear suku ketiga 2020 meningkat 77% berbanding tempoh tahun sebelumnya.

Adam Pliska, Ketua Pegawai Eksekutif WPT yang lama, menyatakan, “Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Frank Ng dan seluruh pasukan pengurusan AESE atas sokongan mereka dalam membenarkan WPT berkembang dalam tempoh ini. Pasukan pengurusan saya dan saya teruja dengan bab seterusnya ini dan peluang baharu yang luar biasa untuk jenama dan perniagaan WPT.”

Perihal Allied Esports Entertainment

Allied Esports Entertainment, Inc. (NASDAQ: AESE) ialah usaha hiburan esports global yang didedikasikan untuk menyediakan pengalaman langsung transformatif, kandungan berbilang platform dan perkhidmatan interaktif kepada penonton di seluruh dunia melalui gabungan strategik dua jenama hiburan yang berkuasa: Allied Esports International, Inc. (Allied Esports) dan World Poker Tour (WPT).

Allied Esports ialah syarikat esport inovatif yang memenangi anugerah yang terdiri daripada rangkaian global hartanah esport khusus dan kemudahan pengeluaran kandungan. Misinya adalah untuk menghubungkan pemain, penstrim dan peminat di seluruh dunia melalui arena bersepadu, termasuk tempat utamanya, HyperX Esports Arena Las Vegas, kumpulan trak esport mudah alihnya, HyperX Esports Trucks, HyperX Esports Studio, dan ahli gabungan Allied Esports Property Network, yang berfungsi sebagai medan pertempuran persaingan dan hab penjanaan kandungan harian.

World Poker Tour ialah nama utama dalam permainan dan hiburan yang disiarkan di televisyen antarabangsa dengan kehadiran jenama dalam kejohanan berasaskan darat, televisyen, dalam talian dan mudah alih. WPT mencetuskan ledakan poker global pada tahun 2002 dengan penciptaan rancangan televisyen ikoniknya, kini dalam musim ke-18nya, berdasarkan siri kejohanan poker bertaruh tinggi. ClubWPT.com ialah platform keahlian dalam talian unik yang menawarkan akses dalaman kepada WPT.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang Allied Esports Entertainment, Inc. dan anak syarikatnya, sila lawati AlliedEsportsEnt.com .

Kenyataan Pandangan Ke Hadapan

Siaran akhbar ini termasuk “kenyataan yang berpandangan ke hadapan” dalam maksud peruntukan “pelabuhan selamat” dalam Akta Pembaharuan Litigasi Sekuriti Persendirian Amerika Syarikat 1995. Apabila digunakan dalam siaran akhbar ini, perkataan “anggaran,” “diunjurkan,” “menjangkakan ,” “menjangka,” “ramalan,” “rancangan,” “berniat,” “percaya,” “mencari,” “boleh,” “akan,” “seharusnya,” “masa depan,” “mencadangkan” dan variasi perkataan ini atau ungkapan yang serupa (atau versi negatif perkataan atau ungkapan tersebut) bertujuan untuk mengenal pasti kenyataan yang berpandangan ke hadapan. Kenyataan yang berpandangan ke hadapan ini bukan jaminan prestasi, keadaan atau keputusan masa hadapan, dan melibatkan beberapa risiko, ketidakpastian, andaian dan faktor penting yang diketahui dan tidak diketahui, yang kebanyakannya berada di luar kawalan pihak, yang boleh menyebabkan keputusan atau hasil sebenar berbeza secara material daripada yang dibincangkan dalam kenyataan yang berpandangan ke hadapan. Faktor penting, antara lain, yang boleh menjejaskan keputusan atau hasil sebenar termasuk: keupayaan untuk memenuhi piawaian penyenaraian berterusan Nasdaq; keupayaan Syarikat untuk melaksanakan rancangan perniagaannya; keupayaan untuk mengekalkan kakitangan utama; potensi litigasi; kesan berterusan wabak COVID-19; dan keadaan ekonomi dan pasaran am, memberi kesan kepada permintaan untuk perkhidmatan Syarikat. Ini dan faktor risiko lain dibincangkan dalam laporan Syarikat yang difailkan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa. Syarikat tidak bertanggungjawab untuk mengemas kini atau menyemak sebarang kenyataan yang berpandangan ke hadapan, sama ada hasil daripada maklumat baharu, peristiwa masa depan atau sebaliknya, kecuali seperti yang dikehendaki oleh undang-undang